در دورانی زندگی میکنیم که به دلایل مختلف مردم ترجیح میدهند کارهای روزمره ی خود را به سریعترین و در عین حال مفیدترین شکل ممکن انجام دهند؛ صنعت آموزش هم از این قاعده مستثنی نیست و با وجود مشکلات ناشی از این تغییر روش و ترک عادت، تمایل به استفاده از روشهای نوینی مانند استفاده از فیلم آموزشی برای یادگیری مفاهیم مختلف ایجاد شده است.
به طور کلی هر ابزار آموزشی چه به صورت یک شی فیزیکی و چه به صورت پکیجی در قالب فیلم و نرم افزار، به منظور ارائهی محتوای آموزشی و آموزش به فراگیر استفاده میشود. بر اساس همین تعریف تمام ابزارهای آموزشی از قبیل کلاس درس، فیلم، کامپیوتر، تصاویر و نمودارها و ... رسانه آموزشی به شمار میروند.
فیلم آموزشی به طور خاص، عبارت است از فیلمی که هدف اصلی در آن آموزش به افراد (به صورت فردی یا گروهی) و انتقال دانش است. امروزه به عنوان یکی از موثرترین شیوههای تدریس به کار میرود.
در نیمهی دوم قرن بیستم بود که واژهی آموزش بصری برای اولین بار به کار رفت و استفاده از پروژکتورهایی برای نمایش تصاویر متحرک رواج یافت و چنین شد که اولین کاتالوگ مربوط به تولید فیلم آموزشی در آمریکا در سال 1910 منتشر شد. در اواخر همان سال بود که مدارس دولتی روچستر در شهر نیویورک برای ارائه مطالب درسی خود از فیلم آموزشی استفاده کردند. سه سال بعد یعنی سال 1913، تامس ادیسون اظهار داشت که در طی ده سال آینده سیستم آموزش مدارس به کلی دچار دگرگونی خواهد شد و کم کم کتابها از دور خارج میشوند.
اگرچه این اتفاق تا سال 1923 هم رخ نداد اما بین این سالها استفاده از فیلم برای آموزش مفاهیم به شدت در میان مردم رایج شد، در این بین 5 موسسه مربوط به تهیه و تولید فیلم آموزشی به صورت حرفهای و 5 مجلهی مرتبط با این حوزه راه اندازی شد و به کار به جایی رسید که بیش از 20 موسسه آموزشی، دیگر برای برگزاری دوره های خود از راههای پرهزینه وکم بازدهتر دست برداشته و به صورت فیلم آموزشی، دورههای خود را برگزار میکردند.
تا اینجای کار، فیلم آموزشی تنها با استفاده از تصاویر تهیه میشد اما در دهههای 1920 و 1930 در این صنعت جدید تحولاتی پیش آمد و صدا هم به آن اضافه شد؛ بنابراین آموزش بصری جای خود را به آموزش سمعی بصری داد. روز به روز این روند صعودی در تحولات آموزشی گسترش مییافت که متاسفانه با شروع جنگ جهانی دوم جنبش استفاده از آموزش سمعی بصری کند شد؛ البته وسایل آن از جمله پروژکتورهای اورهد و فیلمهای آموزشی تولید شده در ارتش بسیار مورد استفاده قرار میگرفت.
دولت آمریکا به عنوان کشوری پیشتاز در توسعه و پیشرفت فناوری توانست به کمک فیلمهای آموزشی از روشی موثر و کارآمد برای تعداد زیادی از افراد به طور گروهی اجرا نماید. استفاده از تلویزیون برای نمایش فیلمهای آموزشی بر پیشرفت این جنبش تاثیر فوق العادهای گذاشت. در دهه 1980 بود که دیگر صرفا تلویزیون برای نمایش فیلم آموزشی رایگان استفاده نمیشد و استفاده از کامپیوتر به این منظور، طرفداران بیشتری پیدا کرد.

این روند ادامه یافت و پیشرفت فناوری دیجیتال از جمله اینترنت، منجر به استفادهی بیشتری از این روش آموزشی شد.
این تاریخچه، مختصری از چیستی و چگونگی ایجاد فیلم آموزشی بود. شما نیز میتوانید برای استفاده و دانلود فیلم آموزشی مورد نظر خود از پکیجهای گروه آموزشی داتیس استفاده کنید.
به عنوان پیشنهاد باید بگوییم آموزش پایتون(python)، آموزش فوتوشاپ(photoshop) و آموزش ICDL از جمله پرطرفدارترین آموزشهایی نرمافزاری محسوب میشوند که در هر حوزه کاری باشید به کارتان خواهد آمد.
:: برچسبها:
دانلود فیلم آموزشی ,
آموزش پایتون ,
آموزش فوتوشاپ ,
آموزش ICDL ,
:: بازدید از این مطلب : 573
|
امتیاز مطلب : 127
|
تعداد امتیازدهندگان : 33
|
مجموع امتیاز : 33